geenstijl live bij presentatie k

Kieslijst Presentatie NSC – Live

Pieter Omtzigt heeft vandaag, eerder dan verwacht, de officiële kieslijst van zijn nieuwe partij NSC bekendgemaakt. Hoewel er nog cruciale vragen onbeantwoord blijven, biedt het evenement een kijkje in de samenstelling en het selectieproces van de partij.


Officiële Aankondiging en Eerste Overzicht

Vandaag heeft Pieter Omtzigt de officiële kieslijst van zijn nieuwe politieke partij, de NSC, onthuld. De lijst bestaat uit 44 kandidaten, waarvan er 26 uit de grootste provincies van Nederland komen. De aankondiging kwam eerder dan verwacht en is terug te kijken via de bovenstaande video.

Vraag over Premierskandidaat

Een belangrijke vraag die tijdens de onthulling naar voren kwam, was wie de premierskandidaat van de NSC zou zijn. Pieter Omtzigt gaf aan dat deze vraag vóór de verkiezingen beantwoord zal worden, maar lichtte dat vandaag niet toe.

Selectieproces van Kandidaten

Toen de vraag werd gesteld hoe de kandidaten werden geselecteerd zonder een bekend partijprogramma, gaf Pieter Omtzigt uitleg over het selectieproces. De kandidaten hebben een presentatie bijgewoond en een grondslagendocument doorgenomen in Doorn. Daar hebben ze een uur gediscussieerd over het aanstaande partijprogramma. Bij de NSC wordt niet simpelweg gevraagd om een ‘krabbel’, maar er is een uitgebreid gesprek gevoerd over de partijstandpunten.

Meer Informatie en Opmerkelijke Kandidaten

Voor meer informatie over de ideeën en standpunten van de partij kan men terecht op het officiële partijprogramma van NSC en het boek van Pieter Omtzigt. Op de lijst staan opmerkelijke kandidaten zoals Aant Jelle Soepboer, Judith Uitermark, Sandra Palmen, Agnes Joseph en Merlien Welzijn.


Conclusie

De onthulling van de kieslijst van NSC door Pieter Omtzigt biedt een interessante eerste blik op de nieuwe partij. Met nog onbeantwoorde sleutelvragen en een partijprogramma dat nog in bespreking is, zet NSC de toon voor een nieuw politiek narratief in Nederland.

DE KANDIDATENLIJST VAN NIEUW SOCIAAL CONTRACT

Pieter Omtzigt
Nicolien van Vroonhoven-Kok
Judith Uitermark
Caspar Veldkamp
Sandra Palmen-Schlangen
Eddy van Hijum
Aant Jelle Soepboer
Agnes Joseph
Jesse Six Dijkstra
Merlien Welzijn
Wytske Postma
Femke Zeedijk-Raeven
Folkert Idsinga
Danielle Jansen
Tjebbe van Oostenbruggen
Isa Kahraman
Rosanne Hertzberger
Faith Bruyning
Olger van Dijk
Harm Holman
Diederik Boomsma
Annemarie Heite
Ilse Saris
Natasha Wingelaar
Willem Koops
Nora Achahbar
Sander van Waveren
Ria de Korte-Verhoef
Nathaly Boelhouwer
Marco Schouten
Bram Kouwenhoven
Vincent Verouden
Bart-Jan Heine
Simon Pouwelse
Margreet de Leeuw-Jongejans
Ingrid Hartog
Ronald van Bruchem
Marcel van de Ven
Esmee de Neijs
Wahhab Hassoo
Annemarie Graafland
Marinus Den Hartogh
Rob Wessels
Simon Geleijnse

Live blog, staat hieronder:

Vandaag is de Kieslijst officieel bekend gemaakt door Pieter Omtzigt. Dit is eerder dan verwacht. Bekijk de bovenstaande video om terug te kijken, hoe dat ging.

44 Kandidaten totaal, waarbij 26 uit de grootste provincies van Nederland komen.

Een van de vragen die gesteld is tijdens de presentatie van de kiestlijst:

Wie is de premiers kandidaat van de NSC? Die vraag zal beantwoord worden voor de verkiezingen. Maar niet vandaag tijdens de presentatie van de kieslijst. Heeft Pieter gezegd/

 

Het programma is nog niet bekend? Hoe weet u dat deze kandidaten zich achter dit programma gaan achterstellen. Het antwoord:

De kandidaten hebben een presentatie gehad en een grondslagen document doorgenomen in Doorn hebben ze een uur bij elkaar gezeten om te discussiëren over het partijprogramma. Bij de NSC wordt niet gevraagd om te tekenen bij het kruisje, maar ze hebben een grondig gesprek gehad over het komende partijprogramma.

Meer informatie over alle ideeën en standpunten van NSC en Pieter Omtzigt kan je lezen in het boek.

Aant Jelle Soepboer

judith Uitermark

Sandra Palmen

Agnes Joseph

Merlien Welzijn

Rosanne hertzberger

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Doe het niet samen met PVV!!! Een vos verliest misschien zijn haren, maar niet zijn streken. Lees ook de column in Trouw 24 nov ‘23 van Akkerman! Mocht het onverhoopt gebeuren, dan is dat weer een grote teleurstelling in politici en zal NSC het als nieuwkomer ook niet lang uithouden in het Haagse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *