Bestaanszekerheid: Standpunten NSC Partij

Minimumloon Gaat Niet Direct naar 18 Euro, Zegt Omtzigt

Pieter Omtzigt, die een maand geleden aankondigde met zijn nieuwe partij Nieuw Sociaal Contract deel te nemen aan de verkiezingen, heeft in een recent interview met Buitenhof enkele details van zijn verkiezingsprogramma onthuld. Volgens recente peilingen is Nieuw Sociaal Contract momenteel de grootste partij.

Omtzigt plant om rond 1 oktober zijn kandidatenlijst te publiceren, en tegen het einde van oktober zal het volledige verkiezingsprogramma volgen. In dit programma zal onder meer staan dat het minimumloon zal stijgen, maar niet direct naar 18 euro zoals de ChristenUnie voorstelt.

Hij benadrukte dat een stijging van het minimumloon slechts een van de vele stappen is die nodig zijn om de financiële zekerheid van mensen te verbeteren. Volgens Omtzigt moeten basisvoorzieningen zoals voedsel, huisvesting en energie voor iedereen “betaalbaar en toegankelijk” zijn.

Om dit te bereiken, wil hij een grondige herziening van diverse belastingkortingen die volgens hem “geen zin hebben”. Als voorbeeld noemde hij de aanzienlijke belastingkorting voor expats, die volgens hem de huurmarkt in Amsterdam ontwricht omdat anderen daardoor minder kunnen betalen.

Om direct meer te weten te komen over het partijprogramma, kan je deze pagina in de gate houden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *