Omtzigt heeft meer tijd nodig voor besluit over politieke toekomst

Omtzigt heeft meer tijd nodig voor besluit over politieke toekomst

Pieter Omtzigt heeft nog geen besluit genomen over zijn politieke toekomst. Het onafhankelijke Kamerlid heeft aangegeven dat het uitstippelen van een pad meer tijd kost dan hij had gedacht. In juli gaf hij al aan nog enkele weken nodig te hebben om te bepalen of hij een eigen partij opricht, zich aansluit bij een andere partij of uit de politiek stapt. Het besluit schuift hij nu voor zich uit tot na de zomervakantie.

Volgens de Volkskrant werkt Omtzigt al enkele maanden aan het oprichten van zijn eigen politieke partij. Hij zou met een groepje van vijf “politieke vrienden” aan zijn eigen beweging werken. Vanwege de hooggespannen verwachtingen zou Omtzigt momenteel veel druk ervaren. Het Kamerlid heeft een grote achterban en wordt gezien als een (potentieel) stemmenkanon.

Key Takeaways

  • Pieter Omtzigt heeft nog geen besluit genomen over zijn politieke toekomst en schuift het besluit voor zich uit tot na de zomervakantie.
  • Het populaire Kamerlid werkt al enkele maanden aan het oprichten van zijn eigen politieke partij met een groepje van vijf “politieke vrienden”.
  • Omtzigt ervaart momenteel veel druk vanwege de hooggespannen verwachtingen en zijn grote achterban.

Interne memo

Een interne memo onthulde dat Omtzigt door partijgenoten was geschoffeerd en uitgescholden. Dit was een van de redenen waarom hij uit het CDA stapte in juni 2021. Omtzigt was tot die tijd Kamerlid voor het CDA, maar hij voelde zich bewust op een zijspoor gezet door de partijtop. Na alle ophef rond zijn persoon en de ‘functie elders-kwestie’ kreeg hij in 2021 een burn-out. In juni gaf Omtzigt aan dat zijn terugkeer naar de Tweede Kamer hem zwaar viel.

De complete lijst met kernpunten kan je vinden op de partijprogramma pagina.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *